Dit project is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Particulieren:

Mieke van Iersel  –  Ria Witjes & Ruurd Jellema  –  Sofie Smeets  –  ESM Granpre Moliere  –  Gos en Kim  –  Schoonheidssalon Elegant  –  Van Herk Services  –  E G J Wetser

 

“Omdat ik de beste ben”

Een monoloog van Ilse van Kollenburg

Omdat ik de beste ben gaat over trainen. Over winnen. Over offers. Over de beklemmende band tussen een moeder en een dochter en over de bijzondere vriendschap met een badmeester.
Wat gebeurt er als je groot wordt in het chloor, als het water je vriend, vijand, toevluchtsoord en gevangenis is?
Wat valt er nog te kiezen als je leven tot in de puntjes gepland is? Kies je voor winnen? Voor opgeven? Voor vechten?

In deze monoloog probeert een jonge vrouw de stukjes van haar leven aan elkaar te lijmen. Aan de hand van herinneringen, dromen en brieven reconstrueert ze een leven in het water. Duikt u mee het diepe in?

Omdat ik de beste ben is een solovoorstelling waarvan het idee al langere tijd in Ilse’s gedachten zat. Nu is de tijd gekomen om deze ideeën uit te werken in een voorstelling waar het publiek een duik neemt in de wereld van een jonge vrouw die zich beseft dat ze nog nooit één minuut haar eigen leven geleefd heeft. Maar altijd in de ‘gevangenis’ heeft geleefd waar de regels en wetten van haar moeder golden. Tot ze erachter komt dat er keuzes zijn. Keuzes die je zelf mag maken, en bepalen wie je bent en wat je doet.

Met Omdat ik de beste ben wil Ilse vertellen dat, hoe moeilijk en eng dit soms ook is, het altijd belangrijk is dat je een poging doet om je dromen te verwezenlijken. Veel mensen zijn bezig met wat ze moeten, in plaats van met wat ze willen.
Ilse heeft zich altijd gericht op de dingen die ze wil en één van die dingen is het vertellen van verhalen. En één van die verhalen is Omdat ik de beste ben.

Website: www.omdatikdebesteben.nl

Wanneer:

Omdat ik de beste ben speelde op verschillende theaterfestivals (seizoen 2011-2012) o.a. op LiveOost, Axis Festival, Reuring en het Fringe.