Project

Salon voor 1

Een locatie theatervoorstelling van Ilse van Kollenburg

In Salon voor 1 wachten Bert en Jacq op die ene gast, die zich eens in de zoveel tijd laat knippen. Meer klanten zijn er niet. Men veegt om het vegen, om de tijd te doden om vast te houden aan structuur.
Maar wat gebeurt er als blijkt dat je zit vastgeroest in gewoontes die niet  eer werken? Dat het opvegen van de non-existente haren je dagtaak is geworden en die ene klant die je had niet meer komt opdagen.

Een tragisch-komische voorstelling over vastgeroeste patronen.

Persfoto Salon voor 1

 

Ilse van Kollenburg – actrice

Ilse begon haar opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, ze speelde in de musical Footloose onder regie van Barry Stevens en verhuisde naar New York om lessen te volgen op het Broadway Dance Center. Na het behalen van haar diploma aan theaterschool De Trap in Amsterdam speelde ze in uiteenlopende producties voor theater, film en tv.

Op het toneel was ze te bewonderen in voorstellingen als haar monoloog Omdat ik de beste ben (regie Jedidjah Julia Noomen), Midzomernachtsdroom (regie Christiaan Mooij), Dekaloog (regie Bert Geurkink).
Bij theatergroep Powerboat was ze in verschillende voorstellingen van Fokka Deelen te zien, zoals Poldertango, Tour du Nord, en Mevrouw uw hondje zweeft. 

Ilse is regelmatig te zien in film- en tv producties, o.a. voor de NPS New Arrivals genomineerde, korte film Mentale Sieraden, de NPSKORT! De Laatste dag onder regie van Saskia Diesing, Kijken naar Sacha, waarin ze de hoofdrol van Sacha speelt en in Frank naast o.a. Teun Kuilboer die in 2011 op het Nederlands Film Festival in premiere ging.

Website: www.ilsevankollenburg.nl

Dirk van der Pol – acteur

Dirk van der Pol (1958) speelde de afgelopen jaren in uiteenlopende theaterproducties bij o.a. het Nationale Toneel en Toneelgroep Haarlem, ook was hij te zien in film-en tv producties.

Dirk van der Pol zal de rol van Bert gaan vertolken in de theaterproductie Salon voor 1. Met Ilse van Kollenburg en Dirk van der Pol staat er nu een ijzersterke cast.

Jori Hermsen – regisseur

Bekend van zijn regieassistentie bij o.a. Mighty Society/Toneelgroep Amsterdam en Toneelgroep Maastricht, en de regie van oa. Demonen en Hooggeëerd publiek bij Theatergroep Sonja gaat Jori deze zomer aan de slag met de regie van de nieuwe voorstelling van Ilse van Kollenburg ‘Salon voor 1′.

Jori studeerde af als acteur/theatermaker aan de Acteursopleiding in Utrecht (HKU). Hij regisseerde er twee voorstellingen die beide op het Its-festival stonden: in 2005 de voorstelling Seks en Eten, een tekst geschreven door Esther Gerritsen en in 2006 de voorstelling Kleine Angst, waarmee hij genomineerd werd voor de Ton Lutz Prijs.

Daarnaast was Jori nauw verbonden bij het kunstenaarscollectief de Waterlanders. Theater is voor Jori een onderzoek naar de driften van de mensen. De mens die constant op zoek is naar geluk en houvast.

Guiot Duermeijer – schrijver

Guiot Duermeijer schrijft sinds 2005 theatervoorstellingen. Hij is afgestudeerd aan de HKU te Utrecht en is vervolgens naar New York vertrokken om daar inspiratie op te doen. Hij volgde verschillende schrijf- en regiecursussen. De laatste jaren is hij voornamelijk bezig met het maken van locatietheater en installaties.

De schrijfstijl van Guiot en de ideeën van Ilse sloten goed op elkaar aan en nu diende de mogelijkheid tot samenwerken zich aan.
De tekst is geïnspireerd op persoonlijke fascinaties van Ilse. Door intensieve gesprekken tussen Ilse en Guiot zal Guiot op een theatrale en verrassende wijze deze fascinaties omzetten en beschrijven tot een voorstelling.

Tessa Verbei – vormgeefster

Na het succesvol afronden van de opleiding theatervormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht en IDEB (interieur, decoratie, exterieur en bescherming) aan het Nimeto is Tessa sinds 2010 werkzaam als theatervormgeefster. Voor ‘Salon voor 1′ zal zij zowel de kleding als het decor gaan ontwerpen.

De uitdaging van het vormgeven is voor Tessa het vangen van de kern, of van meerdere betekenissen en lagen, in een beeld. Als beelddenker is ze altijd bezig met creëren en ook in staat om uit een klein item of idee iets groots te ontwikkelen. In haar kostuumontwerpen zoekt ze naar simpelheid in vorm, naar eenvoudige en heldere codes, maar ook naar subtiliteit en draagbaarheid.Ik zoek naar de balans tussen zoet en bitter, hard en zacht, lief en wrang. Door deze kenmerken in een beeld met elkaar te combineren, krijgt dat beeld een tweede laag die in één oogopslag niet meteen te zien is, of doodnormaal lijkt te zijn”.

Wanneer:

Salon voor 1 gaat in premiere op 15 juni op het LiveOost festival (voorheen Rode Loper).
De speellijst volgt.

inhoud spaarvarken:
€ 637,50
Wilt u als particulier bijdragen? Dat kan!
Geef uw bijdrage »

Sponsors:

Bart van den Heuvel

Maartje en Henk van Daalen

Marijke Stultiens

Ad Maas

Annemieke Sopers

J.M. Jansen

Marina Evers

Kapteyns

Joep en Nelleke Brenninkmeijer

Janice Ross en Mark Gommers

George en Tonny Janmaat

Wim Verbei

Henriette Gommers

Marianne van Duuren

Pauline Meursing & Hans Kemper